Bredde aktiviteter

Breddeaktiviteterne skal være sjove og udviklende for rytteren, samtidig med at det skal give deltageren en holdoplevelse. Holdoplevelsen er meget central for alle breddeaktiviteterne, da målet er samlet at give alle en kluboplevelse. Aktiviteterne sætter fokus på forskellige aspekter af ridningen, hvor nøgleordene for de forskellige aktiviteter er:

 

Under andre aktiviteter vil du kunne finde et væld af aktiviteter, der alle har det til fælles, at de er velegnet til undervisning på rideskolehold, samtidig med at de kan dygtiggøre den enkelte rytter. Aktiviteterne har ligeledes større fokus på rytterens kapacitet og evner, frem for hestens. Slutteligt vil også disse aktiviteter være med til at bibringe rytterne fællesskabsfølelse og dermed styrke sammenholdet i klubben.

En gang årligt afholdes der landsfinaler indenfor mange af disse aktiviteter. Landsfinalerne er en kombination af ridelejr og konkurrence, hvor der selvfølgelig er et sportsligt koncept, men hvor det er klubben som et hold, der er af sted i en samlet flok en hel weekend. For at komme med til landsfinalerne, skal klubben have kvalificeret sig hjemme i distriktet. Men som udgangspunkt vil der være aktiviteter for alle ryttere og heste; ingen ekvipage er for god eller dårlig til ikke at kunne finde lige netop deres aktivitet. Skal forældrene eller kæresten med, er der også altid en ledig plads i heppekoret.