Kvadrille

Kvadrille kræver store samarbejdsevner og koordinering. Her skal rytteren ikke kun tænke på, at få sin egen hest til at gå godt, men skal hele tiden holde et vågent øje med sine medryttere.
Ved kvadrilleridning er det vigtigste helhedsindtrykket af hele holdet, og at der ikke er nogen ekvipager der falder udenfor sammenhængen.

I kvadrille skal hvert enkelt hold ride to programmer. Et obligatorisk program, hvor holdet skal vise nogle basale øvelser samt et frit program. Det frie program rides som en KÜR, hvor holdet selv sammensætter program og musik, dog skal der i programmet vises nogle bestemte øvelser.

Kvadrilleridning er foruden at være sjovt, også et redskab for underviseren, idet sammenspillet parrene imellem i en kvadrille kræver mange temposkift, halve parader og præcis tegning af figurerne. De fleste vil samtidig hermed opleve et par bivirkninger i form af øget fællesskabsfølelse og social engagement.

Kvadrille afvikles i 3 afdelinger. En afdeling for Mix Kvadrille, hvor der både kan deltage ponyer og heste, en Kvadrille afd. A for de mindre rutinerede og en Kvadrille afd. B for de mere rutinerede.


Du kan læse meget mere om kvadrille her